India

Opplev Agra det fantastiske monumentet Taj Mahal, som det tok 20.000 mann 20 år å bygge. (Foto: Alf Berg)

Bli med til Varanasi og se Ganges og området som inderne kaller "The carpet belt" hvor over 80 prosent av indisk teppeproduksjon foregår. Vi besøker Indias tredje største teppeeksportør. Og vi skal besøke en av Kashmirs beste produsenter av silketepper. Begge steder kan du handle tepper til ganske annerledes priser enn i Norge!

Fredag 5.11.2010: Avreise fra Oslo Gardermoen om morgenen med Lufthansa. Ankomst Delhi litt etter midnatt. Transfer til New Delhis mest moderne hotell, Park Hotel.

Lørdag 6.11. En dag i Delhi. Vi går tur i Delhi sentrum etter frokost. Lunch på The Im-perial, Indias beste hotell. En rolig dag med muligheter for shopping. Middag på hotellet.

Søndag 7.11. Dagstur til Agra. Avreise fra hotellet i Delhi kl. 08.30. Bussen stopper først ved Bahai templet på veg ut av byen. Etter å ha besøkt dette praktfulle templet, formet som en stor Lotusblomst, kjører vi direkte til Agra. Etter lunch går turen til det fantastiske monumentet Taj Mahal, som det tok 20.000 mann 20 år å bygge. Etter et besøk i Red Fort blir det anledning til å handle. Agra er kjent for praktfulle intarsia-arbeider i marmor. Retur til Delhi og middag på hotellet om kvelden.

Mandag 8.11. Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut. Bussen går til flyplassen litt etter Taj Mahal. kl. 10.00. Vi flyr til Varanasi. Transfer til Hotel Taj Ganges, hvor vi sjekker inn og spiser en sen lunch. Varanasi, som ligger ved elven Ganges, er en av hinduenes aller helligste byer.
Om ettermiddagen besøker vi blant annet et vakkert Hindu-tempel på universitetsområdet. Middag på hotellet om kvelden.

Tirsdag 9.11. Etter frokost forlater vi hotellet med buss kl. 08.00. Turen går ut på landsbygda, hvor vi først besøker en liten landsby. Vi befinner oss nå midt i det området som inderne kaller ”The carpet belt”. Drøyt 80% av indisk teppeproduksjon foregår her, utenfor Varanasi. Lunchen inntas i hans teppeprodusentenes private hage. Vi får demonstrert forskjellige produksjonsteknikker, og ender til slutt i Bholanaths showroom, hvor du får anledning til å handle (til ganske annerledes priser enn i Norge!). Jeg sørger for import av evt. teppekjøp, og de kan betales etter at de er levert i Norge. Så går bussen tilbake til hotellet, hvor vi spiser middag om kvelden.

Onsdag 10.11. Avreise fra hotellet kl 05.30! I dag skal vi oppleve soloppgangen på den hellige floden Ganges. Vi ror opp og ned langs bredden, betrakter folkelivet, beundrer de gamle maharaja-palassene og går i land like ved ”The burning ghat”, bryggen hvor folk samles for å brenne sine avdøde. Så vandrer vi gjennom gamle Varanasi, og her må vi holde tett sammen i mylderet av folk og dyr. Vi stopper i en souvenirbutikk, hvor vi kan handle ”handicraft” til skikkelige priser. (Eieren har vært min venn og leverandør i 20 år). Så går vi ut i gamle Varanasi igjen. Midt inne i labyrinten finner vi et meget enkelt ”Guest house”, hvor vi får en forfriskning på takterrassen. Hvis ikke 5 etasjer med bratte trapper tar pusten fra deg, så kan jeg garantere at utsikten fra taket vil gjøre det! Etter frokost prøver vi å finne igjen bussen (!) og drar tilbake til hotellet. Resten av formiddagen er fri. Lunch på hotellet. Om ettermiddagen går turen til Sarnath. Her finner vi en Stupa og en rekke buddhist-templer. Her står det kjente Buddhatreet. Ved dette treet holdt Buddha sin første offentlige tale. Varanasi er også kjent for sine flotte silkestoffer. En hel bydel er fylt med flere tusen vevstoler. Vi besøker en produsent og ser hvordan silken blir vevet. Her kan du kjøpe alt fra silkeskjerf til sengetepper. Vi drar tilbake til Hotel Taj Ganges, hvor vi spiser middag.

Torsdag 11.11. Frokost på hotellet og formiddagen fri. Vi sjekker ut etter lunch og drar til flyplassen. Flyet til Delhi går om ettermiddagen. Bussen venter på flyplassen og tar oss til Hotel Imperial, Indias beste hotell. Men på veien gjør vi en kort stans hos min hovedleverandør av silketepper. Han er en av Kash-mirs beste produsenter, og har vært nødt til å flytte lageret sitt til hovedstaden pga alle urolighetene i Kashmir. Her som i Varanasi kan jeg sørge for import til Norge. Du kan betale til meg etter at du har mottatt teppet hjemme. Så reiser vi og sjekker inn på The Imperial. Vi spiser middag på hotellet om kvelden

Fredag 12.11. Rett etter frokost - drar vi på sightseeing og opplever severdigheter i både Old Delhi og New Delhi. Pause midt på dagen med lunch på Imperial. Om kvelden blir det igjen middag på hotellet.

Lørdag 13.11. En dag i Delhi. Denne dagen har vi fri. Jeg tipper de fleste blir å finne i butikkene langs ”Janpath” eller rundt ”Connaught Circus”. Vi sjekker ut midt på dagen. Nøyaktig tidspunkt senere. Lunch på Imperial kl. 14.00. Avskjedsmiddag på hotellet om kvelden. Avreise til flyplassen sent på kvelden for nattfly til Europa.

Søndag 14.11. Avgang fra Indira Ghandi Airport med Lufthansa litt etter midnatt. Ankomst Gardermoen på formiddagen.

Jeg tar forbehold om at det kan bli små forandringer i det oppsatte programmet.
Foreløpig beregnet pris er ca. 24.900,- og omfatter ”alt”. Tillegg for enkeltrom er drøyt 5.000 kroner. Hotellprisene i India er ekstremt høye og stiger hvert år. Man betaler for rommet, og enkelt eller dobbelt har omtrent samme prisen.
Visumgebyr til den indiske ambassaden er ikke inkludert. For tiden kr. 400,-
Depositum på kr. 3.500 må betales ved påmelding til konto nr. 1800 05 08302.
Restbeløpet må betales 60 dager før avreise, etter mottatt faktura.
Velkommen til en eventyrlig reise!

Gå til kontaktsiden